Cevizli Karabuğday Pilavı

Cevizli Karabuğday Pilavı

MALZEMELER

  • 130 gram karabuğday
  • süt veya kaymak 900 gram (ince tabaka için dahil 100 gram)
  • 90 gram toz şeker
  • 30 gram yağ
  • 50 gram ceviz
  • 150 gram reçel veya bal
  • 50 gram milföy veya tuzsuz hamur, yumurta

 

TARİFİ

Ceviz üzerine sıcak su döküp bekletin. Kabukları soyup ince dövün ve biraz su ilave edin. Süt veya kaymağı geniş kaba döküp fırına koyun. Oluşan ince tabakayı çatalla alın ve ısıtmaya devam edin taki yeterince ince tabakayı toplayana kadar. Kalan süt veya kaymak içine karabuğday koyup lapayı pişirin, sonra ceviz, yağ ve şeker ilave ederek karıştırın. Yağlanmış çay tabağı üzerine silindir kalıbı otutturun. Kabın iç duvarını hamurla kaplayın. Ortaya bir kat lapayı, bir kat toplanmış ince tabakayı ve bir kat lapayı koyun. En son üzerine şeker koyun ve kalıbı çıkartıp çırpılmış yumurtayı hamura sürün. Fırında pişirin. Üzerine reçel veya bal döküp servis yapılır. Afiyet olsun…

Log in to post a comment.